31 травня відзначають Всесвітній день без тютюну

За даними Всесвітньої організації охорони здоров`я в світі від причин, пов`язаних з курінням, щорічно передчасно помирають більше, ніж від дорожньо-транспортних пригод, вживання наркотиків або від СНІД.

Минулого року в Україні набули чинності норми закону, який забороняє будь-яке куріння в громадських приміщеннях і на робочих місцях. Результати громадського моніторингу 2022 року свідчать про високий рівень виконання закону – 80 відсотків кафе, барів і ресторанів дотримуються заборони будь-якого куріння в приміщеннях cutt.ly/85xGqDr.

Це свідчить про свідомий вибір керівників закладів не лише дотримуватися закону, а й піклуватися про здоров’я їхніх працівників та відвідувачів.

86 відсотків громадян за даними дослідження Київського міжнародного інституту соціології підтримують розширення переліку вільних від куріння місць cutt.ly/C5cu1wl.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує: безпечного куріння не існує. Дотримуйтесь антитютюнового законодавства – бережіть здоров’я.

Захищайте своє право на бездимне повітря – про порушення можна повідомити через сервіс Центру громадського здоров’я https://nosmoking.phc.org.ua/

Новини
Інформування про заходи профілактики отруєння бджіл
27.03.2024 22:17
Пропонуємо до перегляду презентаційні матеріали, що стосуються засобів профілактики отруєння бджіл: Презентація
ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА НАШИХ СПОРТСМЕНІВ - ДОДАТКОВИЙ СТИМУЛ ДО ПОКРАЩЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ
27.03.2024 18:03
Міський голова Іван ДИРІВ вручив сьогодні сертифікат на виплату стипендії спортсмену Едуарду СТРІЛЬЧУКУ. Згідно результатів Чемпіонату України (U23) з боротьби греко-римської він виборов ІІІ місце. …
🎓В ДОЛИНІ БУДЕ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД
27.03.2024 00:13
Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» планує відкрити у нашому місті наразі консультаційний пункт, а згодом – філію Університету. Сьогодні ми підписали Угоду…