👐ДЕНЬ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я В ДОЛИНСЬКІЙ ГРОМАДІ

✅Сьогодні в Долині з ініціативи директорки Центру первинної медичної допомоги Віолети ЦАП відбулося засідання "круглого столу" на тему «Підтримка ментального здоров’я під час війни залучення усіх секторів органу місцевого самоврядування, задля підтримки усіх сфер життя українців».

🤝Захід відвідали заступниця голови ОДА Людмила СІРКО, Регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти Як?» Лариса ПІДВЕРБЕЦЬКА, міський голова Іван ДИРІВ, представники місцевих закладів освіти та позашкілля, соціальної сфери, охорони здоров’я, органів місцевого самоврядування, а також гості з нашого міста-побратима Рубіжне, які ділились своїм досвідом у підтримці ментального здоров’я, спираючись на те, що про війну і її наслідки вони знають точно краще за нас.

💭Обговорили Всеукраїнську програму ментального здоров’я «ти як?», покращення якості життя та психічного здоров’я наших громадян, підтримку цивільного населення, внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців, їхніх сімей, родин загиблих.

👉Ділилися досвідом надання психосоціальної допомоги ВПО, ветеранам, родинам загиблих воїнів, військовослужбовцям та дітям, з акцентом на те, як саме діяти в умовах війни та як допомагати самим собі та іншим побороти страх, невпевненість, втрату внутрішнього ресурсу.

✨Після «круглого столу» ми показали гостям наш оновлений Центр первинної допомоги, де нещодавно обладнали затишну кімнату психологічної підтримки, а також відвідали діток у Центрі соціальної підтримки дітей та сімей «Теплий дім» та потрапили на сеанс «ангелотерапії для підтримки ментального здоров’я» у Резиденції янголів, яка нещодавно відкрилась у нашій громаді.

❗Завдяки таким заходам ми ще раз переконуємось в тому, що лише спільна робота органів влади та небайдужих фахівців своєї справи дає максимально можливий у нинішніх умовах результат.

Новини
❗Триває прийом громадян начальником та працівниками Долинського управління газового господарства в ЦНАПі
06.05.2024 10:35
На цей раз працівники Долинського УЕГГ будуть приймати мешканців с. Велика Тур'я в приміщенні старостату в середу, 08.05.2024 року з 13.00. год. до 16:00. год., де споживачі зможуть: …
Які шкідники та хвороби загрожуватимуть посівам та насадженням у травні – інформують спеціалісти Держпродспоживслужби Прикарпаття
03.05.2024 11:07
Агрокліматичні умови квітня вплинули на нестабільність показників фітосанітарної ситуації. Аномальне квітневе підвищення температури повітря сприяло активізації шкідливих організмів. Цього року…
Наша область знову у числі перших за результатами рішень щодо надання коштів мікрогранту
03.05.2024 11:05
За результатами сьомого періоду подачі заяв на отримання мікрогрантів згідно програми «Власна справа» (https://is.gd/xBaklo) Івано-Франківська область знову у п’ятірці лідерів серед регіонів з…