До відома громадян: триває моніторинг пекарень та хлібокомбінатів

Минулого тижня спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини розпочали проведення моніторингу об’єктів, що здійснюють виробництво та реалізацію харчових продуктів рослинного походження, зокрема пекарень, хлібокомбінатів (заводів).

Заходи зі збору інформації щодо забезпечення належних та стабільних умов виробництва та реалізації харчових продуктів рослинного походження на території Івано-Франківської області будуть тривати до кінця березня 2023 року.

За результатами моніторингу на конкретному об’єкті, спеціалісти складають відповідний акт.

Під час обстеження основна увага звертається на такі питання :

- наявність реєстрації потужності, як оператора ринку харчових продуктів;

- наявність впровадженої системи HACCP та її дієвість;

- санітарний стан виробничих та складських приміщень;

- процедури миття та прибирання обладнання;

- наявність миючих та дезінфікуючих осередків тощо.

За підсумками моніторингу будуть зроблені висновки про масові явища та процеси, що відбуваються у сфері виробництва та реалізації харчових продуктів рослинного походження на Прикарпатті.

На фото – один із об’єктів Косівщини.

Новини
Грант для ветеранів та членів їхніх сімей: нові бізнеси на Івано-Франківщині
08.09.2025 10:52
На Івано-Франківщині ветерани та їхні родини дедалі частіше обирають власну справу як шлях до відновлення після війни. Грантова програма «Власна справа» є однією зі складових політики «Зроблено…
Сказ: тривожні ознаки, на які варто звернути увагу
08.09.2025 09:31
Якою ми уявляємо хвору на сказ тварину: піна навколо рота, злий погляд, агресія. Так, ці ознаки сигналізують про захворювання, але вони не єдині, варті уваги. Найбільш небезпечною є тиха…
🌞 Сонце працює для наших дітей
03.09.2025 10:14
Друзі, маємо чудову новину, якою хочемо поділитися з вами. У садочку «Зірочка» вже запрацювала сучасна геліосистема! Це обладнання вдалося встановити завдяки перемозі Долинської міської ради у…