До відома жителів Долинщини!

УВАГА📢 ДО ВІДОМА ЖИТЕЛІВ ДОЛИНЩИНИ

❗🦊🦊🦊 22 травня 2023 року на території Долинської ТГ, Вигодської ТГ, Витвицької ТГ спеціалістами Долинського відділу Калуського районного управління ГУ ДПСС в Івано-Франківській області, спеціалістами Долинського відділу Івано-Франківської ОДЛВМ разом з представниками органів місцевого самоврядування, товариства мисливців і рибалок, лісового господарства та національної поліції проводилась весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

📢📢📢Дана кампанія проводилась шляхом розподілу принад, які містять безпечну вакцину, з розрахунку 25 доз на 1км. Дані принади з вакцинами розкладались повз лісові угіддя і лісові галявини.

🌳🌳🌳Приманка є безпечною для людей і тварин та не несе ніякої небезпеки, має вигляд невеликого брикету (розміром із сірникову коробку) із запахом м’ясо-кісткового борошна, а в середині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

☝️☝️☝️Велике прохання до жителів громади при виявленні приманки не переміщувати їх з місць розкладання та не торкайтися руками, так як дикі тварини можуть відчувати ваш запах і у результаті чого не захочуть спожити приманку.

Кіцевою метою пероральної вакцинації диких м’ясоїдних проти сказу є досягнення у тварин рівня імунітету із захисним рівнемантирабічних антитіл і показників споживання приманок за біомаркером не менше 75-80%.

🦊🦮Сказ – це гостре, особливо небезпечне вірусне захворювання усіх теплокровних тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу Rabies virus. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи і завжди закінчується смертю. Червона лисиця є природнім резервуаром збудника сказу.

Новини
Чергові рішення реалізації програми «Власна справа» та «Грант для ветеранів»
24.04.2024 00:06
За результатами шостого періоду подачі заяв на отримання мікрогрантів згідно програми «Власна справа» Івано-Франківська область знову у п’ятірці лідерів серед регіонів з найбільшою кількістю…
Послуги служби зайнятості для внутрішньо переміщених осіб
24.04.2024 00:04
Зважаючи на усі труднощі та виклики сьогодення, працівники обласної служби зайнятості здійснюють постійний супровід внутрішньо переміщених громадян з метою сприяння їхній зайнятості та швидкій…
Затверджено Програму визначення ветеринарно-санітарного статусу територій щодо вароатозу
24.04.2024 00:02
Програму визначення ветеринарно-санітарного статусу країни, регіону, зони щодо вароатозу (вароозу) затверджено наказом Держпродспоживслужби від 02.04.2024 р. № 199. Документ розроблений…