Формування  відповідального ставлення до батьківства у клієнтів «Центру пробації»

14.11.2023 року працівниками Служби у справах дітей міської ради та Калуського РС №1 «Центр пробації» була проведена виховна та профілактична бесіда з громадянкою Ю., яка має на утриманні та вихованні двох малолітніх дітей та перебуває на обліку Калуського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області та членами її родини на тему: «Краща школа дисципліни – сім’я. Роль сім’ї у духовному та фізичному вихованні дітей».
Саме у колі сім’ї дитина робить перші кроки, промовляє перші слова та вчиться пізнавати світ. І лише згодом народжується те невідоме ще почуття самостійності, з яким вона іде у доросле життя. Сім’я була і залишається важливим і першим носієм духовних цінностей.
Не всі діти виховуються у повних сім’ях. Процес виховання таких дітей нерідко ускладнюється, вони стають бездоглядними, неконтрольованими, для них вулиця стає основним вихователем та наставником у житті. Негативний вплив на виховання дітей та молоді мають і такі фактори як погані житлові умови, важке матеріальне становище, недостатня увага з боку батьків, педагогів, соціальних служб. Це в свою чергу призводить до того, що молодь шукає кращого способу життя, використовуючи при цьому не завжди загальноприйнятні з точки зору закону та моралі методи співжиття та існування в суспільстві. Часто така поведінка призводить до конфліктів із законом. Тому актуальним залишається питання здійснення профілактичних заходів з особами, які вже вчиняли правопорушення, із залученням державних, громадських та релігійних організацій.
У розмові із підобліковою Ю. було обговорено широкий спектр питань: небезпечна поведінка та оточення, свобода вибору та її вплив на подальше життя, пізнання світу через призму прекрасного (книги, повчальні фільми, спілкування з позитивними людьми), здобуття освіти, пропагування здорового способу життя, цінності сімейного виховання, питання відповідального батьківства та покращення її вихованого потенціалу, як матері. Як зазначила Наталя Яремій, начальниця служби у справах дітей: “Важливо у цій роботі, щоб людина, яка уже має проблеми із законом, дослухалася до наших порад та зрозуміла всю серйозність ситуації, у якій вона перебуває і куди може потрапити при скоєнні інших протиправних діянь. Якщо жінка, з якою проводилася профілактична робота, змінить свою поведінку та погляди на життя, це дасть можливість те тільки їй, а й її дітям, жити значно краще, у безпечному та сприятливому для повноцінного розвитку середовищі”.
Не було залишено поза увагою питання профілактики скоєння повторних злочинів особою, яка у своєму житті вже оступилась та заохочення його до кращого життя. Начальник Калуського РС №1 Інна Москальчук закликала спробувати оцінити життя по-новому, побачити в ньому все те прекрасне, що нас оточує щодня, аби навчитися жити в любові, мирі, доброті та взаємодопомозі.
Сподіваємося, що інформація, яку отримала під час зустрічі клієнтка пробації, допоможе зробити правильні висновки та вибір, від якого залежить не тільки здоров’я, а й її майбутнє життя та її близьких.

Служба у справах дітей міської ради

Новини
На Прикарпатті буде проведена пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин проти сказу
26.04.2024 12:26
На території Івано-Франківської області (відповідно до виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин) у травні 2024 року буде проведена…
Чергові рішення реалізації програми «Власна справа» та «Грант для ветеранів»
24.04.2024 00:06
За результатами шостого періоду подачі заяв на отримання мікрогрантів згідно програми «Власна справа» Івано-Франківська область знову у п’ятірці лідерів серед регіонів з найбільшою кількістю…
Послуги служби зайнятості для внутрішньо переміщених осіб
24.04.2024 00:04
Зважаючи на усі труднощі та виклики сьогодення, працівники обласної служби зайнятості здійснюють постійний супровід внутрішньо переміщених громадян з метою сприяння їхній зайнятості та швидкій…