Французька преса – про побратимську солідарність та співпрацю муніципалітетів Монтіньї-ле-Бретонне і Долини.

Раніше ми повідомляли про офіційну зустріч за участі міських голів Льоррана МЕРКЕРТА та Івана ДИРІВА, працівників відповідальних за міжнародну співпрацю та представників української діаспори у Франції. Вона відбулась в середині червня у форматі онлайн. Тоді учасники перемовин обговорили напрямки майбутньої співпраці у сферах культури, освіти, спорту.
Під час відеоконференції двоє мерів мали змогу обговорити, насамперед, потреби долинян. Долинський міський голова детально описав ситуацію в громаді, яка приймає понад 5000 ВПО і ця цифра постійно зростає.
Після озвучених Долинським міським головою потреб, в одному з друкованих французьких видань L’ignymontain урядом муніципалітету Монтіньї-ле-Бретонне було оголошено два термінових збори гуманітарної допомоги (продукти харчування та засоби гігієни). Окрім цього Льорран МЕРКЕРТ закликав містян до солідарності, організувавши акції зі збору коштів.
Місяці комунікації з Монтіньї-ле-Бретонне підтверджують наміри розвитку дружби, підтримки, а в найближчому часі – побратимської співпраці між нашими муніципалітетами».
Зокрема, у статті L’ignymontain йдеться про те, що з обох сторін надійшли перші запрошення з метою зустрічі, коли ситуація, пов’язана з війною, дозволить українцям жити мирно. Таким чином, Іван ДИРІВ запропонував Льоррану МЕРКЕРТУ відвідати Долину під час фестивалю, дата якого збігається з Днем Незалежності України наприкінці серпня, якщо його вдасться провести. Цей Фестиваль об’єднує велику кількість любителів музики, якими є українці. Льорран МЕРКЕРТ також запропонував своєму колезі якомога швидше приїхати і познайомитися з Монтіньї, а також дозволити дітям Долинської громади приїжджати на різні змагання та інші акції солідарності.
Наші партнери у Франції висловили свою підтримку й повагу всьому українському народові за звитягу та спільну боротьбу, а також зацікавленість в ефективній співпраці з нашою громадою.
Тим часом, Долинська громада готується взяти онлайн-участь в музичному конкурсі.
Новини
Які шкідники та хвороби загрожуватимуть посівам та насадженням у травні – інформують спеціалісти Держпродспоживслужби Прикарпаття
03.05.2024 11:07
Агрокліматичні умови квітня вплинули на нестабільність показників фітосанітарної ситуації. Аномальне квітневе підвищення температури повітря сприяло активізації шкідливих організмів. Цього року…
Наша область знову у числі перших за результатами рішень щодо надання коштів мікрогранту
03.05.2024 11:05
За результатами сьомого періоду подачі заяв на отримання мікрогрантів згідно програми «Власна справа» (https://is.gd/xBaklo) Івано-Франківська область знову у п’ятірці лідерів серед регіонів з…
📣 Звертаємо увагу мешканців громади на додаткові рейси 📣
03.05.2024 11:01
В понеділок, 06 травня, будуть здійснюватися додаткові рейси на цвинтар з відправленням: з ДЕД: 12:05 14:05 з цвинтаря: 13:10 15:00