Головне завдання — забезпечити надання якісних медичних послуг на первинному рівні

В умовах кардинальних змін в медицині, закріплених на законодавчому рівні, треба прикладати максимум зусиль для подолання викликів та труднощів, пов’язаних з діяльністю закладів охорони здоров’я в рамках нової медичної системи.

Як завдяки міжнародній співпраці забезпечити затверджені державою стандарти й покращити якість послуг у сфері медицини – це питання обговорювали сьогодні під час робочої наради працівники міської ради з представниками Спільного Технічного Секретаріату від спільної операційної програми транскордонного співробітництва Румунія – Україна 2014-2020, які з черговим візитом навідались до нашого міста.

Згідно з задекларованими реформами, місцеве самоврядування поступово набуває своїх самоврядних функцій у всіх сферах господарювання. І на цьому шляху виникає чимало змін, до яких потрібно підходити дуже виважено. Серед питань, які вирішувати особливо важко – надання якісних медичних послуг. Власне, на це спрямований міжнародний проєкт «Співпраця для вдосконалення медичних послуг у громадах Долини та Бая-Спріє (Румунія)», у якому Долинська громада бере участь.

До слова, ця корисна ініціатива була розпочата попередньою каденцією і командою Долинської міської ради, а зараз має активне продовження.

Ціль проєкту – підвищення якості медичного обслуговування у центрах первинної медичної допомоги обох міст. Основною з умов ефективної системи надання медичної допомоги населенню є розширення матеріально – технічної бази закладів, забезпечення сучасним обладнанням та засобами пацієнтів і медичних працівників. Матеріально – технічне забезпечення дає змогу медичним закладам розширити перелік та обсяги медичних послуг, покращити їх якість. Тож, під час наради обговорили цей важливий момент. Не оминули увагою етапи подальшої реалізації проєкту.

Представники Спільного Технічного Секретаріату здійснили моніторинг виконаних зобов’язань та надали рекомендації для наступних дій. Невдовзі розпочнеться активний етап роботи, тож настанови на цьому шляху будуть неабияк доречними.

Новини
Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя
09.05.2024 16:34
Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним. Мета проєкту — надати ветеранам платформу для обміну досвідом та ідеями, що допоможуть їм у реінтеграції до цивільного життя…
🔔 Запрошуємо всіх на захоплюючу історичну екскурсію старою частиною міста!
08.05.2024 10:48
Долучайтеся до нас у незабутню подорож в минуле, де Віктор МАРЧАК, наш досвідчений екскурсовод, розповість про таємниці, легенди та історію Долини Дата: 12 травня Час:…
Вічна шана всім, хто протистояв нацизму!
08.05.2024 10:26
Щороку 8 травня разом з усім цивілізованим світом ми вшановуємо кожного, хто захищав планету від нацизму в роки Другої світової війни. Від нацизму, з яким всі боролись, Україна потерпає і досі. Як…