Гуманітарна допомога від литовських побратимів

✅Наша громада активно волонтерить та допомагає армії, залучаючи до цього дружні нам міста і країни. Яскравий приклад – муніципалітет литовського міста Шяуляю.
🤝Міцна дружба з Долиною, започаткована в мирні часи, восени минулого року під час проєкту «Мости довіри», ще більше укріпилася під час війни.
Міський голова Іван ДИРІВ дистанційно взяв участь у позачерговому засіданні Шяуляйської районної ради. Він розповів, чого найбільше потребують жителі України на даний момент, а після засідання надіслав конкретний перелік найнеобхідніших речей та інструментів, яких потребують українські воїни на передовій. 18 березня фура з гуманітарним вантажем вирушила з Шяуляю (Литва), а сьогодні в післяобідній час прибула до Долини.
В переліку – якісний спецодяг, наколінники та взуття, бензопили, різні інструменти. А також дуже потрібні воїнам оптичні пристрої, радіостанції, батарейки, ліхтарики, інші речі.
Окрім того – ліки, бинти та обладнання для надання першої медичної допомоги.
Для харчування наших воїнів турботливі друзі з Шяуляю надіслали м’ясні та рибні консерви, супи швидкого приготування, каші, печиво та інші поживні продукти довготривалого зберігання.
«Ми щиро вдячні нашим литовським друзям із Шяуляйського району, нашим побратимам за значну допомогу, яку сьогодні отримали. Це – понад 11 тонн гуманітарної допомоги на загальну суму близько 100 тисяч євро (більше 3,5 мільйонів гривень). Це неоціненний вклад нашого дружнього району, громади і литовського народу в нашу спільну перемогу, перемогу України.
Висловлюю щиру вдячність меру пану Антанасу БЕЗАРАСУ, всьому депутатському корпусу, які підтримали рішення про виділення допомоги нашій громаді та всім, хто цю допомогу надав. Також величезна подяка пану Чесловасу Вітовту КАРБАУСКІСУ за вагому допомогу, яка особисто ним була придбана для нашої громади на суму близько 50 тисяч євро. Переконаний: разом ми переможемо!» – наголосив Іван ДИРІВ.
✅Принагідно зазначимо, що крім фінансової допомоги, свою людяність і щиру дружбу муніципалітет Шяуляю також підтвердив тим, що в перші дні війни розірвав договори про співпрацю з партнерськими муніципалітетами в росії і Білорусі.
Відео:
Фото:
Новини
❗Триває прийом громадян начальником та працівниками Долинського управління газового господарства в ЦНАПі
06.05.2024 10:35
На цей раз працівники Долинського УЕГГ будуть приймати мешканців с. Велика Тур'я в приміщенні старостату в середу, 08.05.2024 року з 13.00. год. до 16:00. год., де споживачі зможуть: …
Які шкідники та хвороби загрожуватимуть посівам та насадженням у травні – інформують спеціалісти Держпродспоживслужби Прикарпаття
03.05.2024 11:07
Агрокліматичні умови квітня вплинули на нестабільність показників фітосанітарної ситуації. Аномальне квітневе підвищення температури повітря сприяло активізації шкідливих організмів. Цього року…
Наша область знову у числі перших за результатами рішень щодо надання коштів мікрогранту
03.05.2024 11:05
За результатами сьомого періоду подачі заяв на отримання мікрогрантів згідно програми «Власна справа» (https://is.gd/xBaklo) Івано-Франківська область знову у п’ятірці лідерів серед регіонів з…