Інформує Сектор оперативного реагування та контролю за паркуванням Управління благоустрою та інфраструктури Долинської міської ради

Повідомляємо приватні підприємства, державні установи, організації, комунальні підприємства, заклади ресторанного бізнесу, навчальні, торгові та комерційні заклади, ОСББ, та приватні домоволодіння про необхідність косіння трави на закріплених за ними територіях міста.
З метою дотримання «Правил благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку в м. Долина» та забезпечення належного естетичного вигляду міських територій інспекторами сектору оперативного реагування та контролю за паркуванням постійно проводяться огляди щодо своєчасного косіння зелених насаджень (трави, бур’янів і тому подібне) на прилеглих територіях до підприємств, установ та організацій.
Так, відповідно до пункту 2.1. наведених правил прилеглою територією до підприємств, установ, організацій та житлових будинків вважаються тротуари, газони та територію, що прилягає до краю проїзної частини дороги (крім доріг державного значення, прибирання і утримання яких проводиться відповідними дорожніми службами та територій, що закріплені за комунальними підприємствами міста, ОСББ ).
На вулицях, де здійснюється рух громадського пасажирського транспорту, прилеглою вважається територія до ближнього бордюру проїзної частини дороги.
При відсутності вулиць, прилеглою вважається територія на відстані 10 м від межі території, якою користується чи яка належить підприємству, установі, організації, домовласнику, суб`єкту підприємницької діяльності – фізичній особі, громадянам.
Прилеглою територією до капітальних споруд, малих архітектурних форм, тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності та пунктів масових ігор вважається територія в радіусі або на відстані 10 м від паркану (огорожі), а в разі його відсутності-від стіни такої будівлі чи споруди (крім території, що закріплені за комунальними підприємствами міста, ОСББ).
Також нагадуємо, що неналежне утримання прилеглої території до підприємств, установ та організацій тягну за собою відповідальність передбачену ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів», штраф для громадян становлять 340 – 1360 грн., а для посадових осіб підприємств – 850 – 1700 грн.).
Новини
Роз’яснення щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки
23.07.2024 16:30
Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості. Згідно…
Пільги на житлово-комунальні послуги для військовослужбовців та членів їх сімей
22.07.2024 17:16
Українські військові та члени їх сімей мають право скористатись пільгами на житлово комунальні послуги. Хто має таке право, які пільги передбачені та які документи для цього потрібні у матеріалі…
Підписали МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ між територіальними громадами
22.07.2024 11:48
Під час Форуму ЛІГИ ЛІДЕРІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ підписали МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ між територіальними громадами, метою якого є об'єднати наші спільні зусилля задля покращення рівня…