Контроль за проведенням літньої оздоровчої кампанії – пріоритетний напрямок роботи Держпродспоживслужби Прикарпаття

З 1 червня в Івано-Франківській області стартує оздоровча кампанія-2023, і заклади оздоровлення та відпочинку різної форми власності почнуть приймати дітей.

На засіданні Ради оборони області, що відбулось 24 травня, було погоджено початок роботи 18-ти оздоровчих закладів, які зможуть приймати на відпочинок і оздоровлення дітей з усієї України. Серед них: «Перлина Придністров’я», «Карпатські мрії», «Верховина», «Карпатські зорі», «Смерічка», «Едельвейс», «Дружба», «Перлина Карпат», «Артек-Карпати-Буковель», «Радість», «Сокіл», «Петрос», «Делюкс-Кідс-Карпати», «Прикарпатські зорі», «Сонячні Карпати», «Чабан», «Водограй» і «Гердан».

У всіх згаданих закладах проведено моніторингові обстеження щодо готовності до початку оздоровчої кампанії. До моніторингу були залучені представники Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. Під час обстежень звернуто особливу увагу на наявність укриттів, облаштування медичних кабінетів, кімнат-ізоляторів, спальних кімнат, дотримання особистої гігієни, крім того було відібрано зразки питної води.

На засіданні обласного штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у літній період 2023 року, що відбулось 26 травня, обговорено результати обстежень цих закладів та надано рекомендації щодо роботи закладів в умовах сьогодення.

З метою попередження виникнення спалахів групових інфекційних захворювань та харчових отруєнь у закладах оздоровлення та відпочинку, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області постійно здійснюватимуть моніторинг надавачів цих послуг.

Під час моніторингових відвідувань підлягатимуть контролю умови перебування дітей, забезпечення дотримання гігієнічних та санітарних вимог при організації харчування, забезпечення лабораторного контролю щодо відповідності харчових продуктів, води, санітарно-гігієнічних досліджень змивів з контактних з харчовими продуктами поверхонь.

Крім того, Головним управління Держпродспоживслужби в Івано- Франківській області вживаються дієві кроки щодо забезпечення безпечного відпочинку дітей в інших категоріях відпочинкових закладах: пришкільних, наметових, релігійних таборах, приватних садибах, готельно-відпочинкових комплексах шляхом створення їх реєстру, проведення моніторингових відвідувань, інформування органів місцевого самоврядування, проведення семінарів-навчань, широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи в засобах масової інформації, підготовки буклетів, пам’яток, листівок, бюлетенів тощо.

Звертаємо увагу на встановлення персональної відповідальності засновників (власників) закладів за якість послуг, які вони надають. Щоб мати право приймати і оздоровлювати дітей, треба обов’язково пройти попередню процедуру реєстрації, як об’єкта відпочинку та оздоровлення дітей, бути зареєстрованим як оператор ринку харчових продуктів (це надає право надавати послуги харчування), а також повідомляти органи місцевого самоврядування про заїзд дітей.

Додатково Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведе в закладах оздоровлення та відпочинку цикл інформаційних заходів для дітей шкільного віку «Юний споживач», що реалізується в рамках проекту «Година споживчих знань», метою яких є підвищення рівня освіти та поінформованості дітей шкільного віку щодо споживчих прав та механізмів їх захисту, шкоди тютюнопаління і захисту прав бездимне оточення.

Новини
❗FPV-ДРОНИ ТА ПЛАНШЕТИ ДЛЯ НАШИХ ЗАХИСНИКІВ - НА БІЛЬШ НІЖ 2,7 МЛН ГРН!
28.03.2024 23:30
FPV-ДРОНИ ТА ПЛАНШЕТИ ДЛЯ НАШИХ ЗАХИСНИКІВ - НА БІЛЬШ НІЖ 2,7 МЛН ГРН! Ще одна партія допомоги нашим Воїнам від Долинської міської ради: - FPV дрони - 170 шт - квадрокоптерDJI Mavic 3 (PRO)…
ПЕРЕДАЛИ ПЛАНШЕТИ ДЛЯ ППО НАШОЇ ОБЛАСТІ 🌌✅
28.03.2024 23:27
20 планшетів для бійців, які служать у протиповітряній обороні та щоночі слідкують і боронять наше небо, передали сьогодні. Саме завдяки їхній роботі наші ночі тривожать тільки звуки сирен, а не…
Інформування про заходи профілактики отруєння бджіл
27.03.2024 22:17
Пропонуємо до перегляду презентаційні матеріали, що стосуються засобів профілактики отруєння бджіл: Презентація