Міський голова взяв участь в Форумі місцевої солідарності Франція-Україна. Відео

Форумі організований у співпраці між Асоціацією мерів Франції (АМФ), Радою європейських муніципалітетів та регіонів (РЄМР), ПЛАТФОРМОЮ, а також «U-LEAD з Європою».

Говорили про налагодження співпраці у різних напрямках, в тому числі про розвиток партнерства, розширення можливостей громад в умовах воєнного стану.

У Долинській громаді велику увагу приділяємо транскордонному співробітництву, про це зокрема йшлось у моїй презентації, – розповів міський голова Іван ДИРІВ.

Завдяки міжнародним партнерам нам вдалось реалізувати соціально значущі проєкти. До прикладу, модернізація Центру первинної медичної допомоги в рамках спільного проєкту з румунським муніципалітетом Бая-Спріє.

Долина ще на початку квітня цього року налагодила партнерство з французьким містом Монтіньї-ле-Бретонне, підписавши відповідну угоду. З містом-побратимом співпрацюємо у напрямку благодійної допомоги, плануємо спільні заходи у галузі освіти, культури, молодіжної політики, плануємо співпрацювати в напрямку розвитку місцевого самоврядування, підтримки бізнесу і таке інше.

Велику увагу під час зустрічі приділили політиці щодо внутрішньо переміщених осіб, подолання викликів для розвитку громад, можливості підтримки українських органів місцевого самоврядування з боку місцевої влади Французької Республіки.

Французька Сторона в особі представників Посольства Франції в Україні, а також Фабріціо Россі, генерального секретаря Ради європейських муніципалітетів та регіонів, Крістофа Руйона і Тібо Ґіняра, співголів Комісії «Європа» Асоціації мерів Франції (АМФ) та очільників французьких міст заявила про солідарність з українськими громадами і готовність подальшої всебічної підтримки.

Новини
Які шкідники та хвороби загрожуватимуть посівам та насадженням у травні – інформують спеціалісти Держпродспоживслужби Прикарпаття
03.05.2024 11:07
Агрокліматичні умови квітня вплинули на нестабільність показників фітосанітарної ситуації. Аномальне квітневе підвищення температури повітря сприяло активізації шкідливих організмів. Цього року…
Наша область знову у числі перших за результатами рішень щодо надання коштів мікрогранту
03.05.2024 11:05
За результатами сьомого періоду подачі заяв на отримання мікрогрантів згідно програми «Власна справа» (https://is.gd/xBaklo) Івано-Франківська область знову у п’ятірці лідерів серед регіонів з…
📣 Звертаємо увагу мешканців громади на додаткові рейси 📣
03.05.2024 11:01
В понеділок, 06 травня, будуть здійснюватися додаткові рейси на цвинтар з відправленням: з ДЕД: 12:05 14:05 з цвинтаря: 13:10 15:00