Міжнародні зв’язки

Долинська громада розпочала співпрацю між українськими громадами з данським муніципалітетом Гульборгсунн (Guldborgsund).
Сьогодні, 29 червня, в рамках співпраці між громадами відбувся перший віртуальний навчальний візит до муніципалітету Гульборгсунн за участі міського голови Долини Івана Диріва, мера муніципалітету Гульборгсунн Джона Бреддера та данських представників муніципалітету, приватного бізнесу та місцевих асоціацій, а також української делегації голів інших громад-партнерів, координаторів міжнародної співпраці, представників U-LEAD.
Під час зустрічі відбулось загальне представлення історії, організації та управління данського муніципалітету, зокрема: політична та адміністративна організація, візит до історичного центру міста Нюкобінг, нові плани для міста Нюкобінг та гавані, узбережжя та природа вздовж води Гульборгсунна на велосипеді, візит до туристичного курорту Марієліст.
Не менш цікава програма зустрічі на завтра, 30 червня, під час якої буде представлено огляд муніципальних послуг та розвитку бізнесу, зокрема: візит до школи Софії (нова та велика школа, 1-9 класи та позашкілля), візит до бізнес-центру Business Lolland-Falster, візит до спеціалізованої малої ферми Tokkerupgård (вирощування капусти, цукрового буряка та полуниці), а також про збір відходів та виробництво енергії у Міжмуніципальній компанії REFA.
Долина та Гульборгсунн від спілкування мають всі перспективи перейти до довгострокової співпраці. Наші громади в багатьох аспектах готові до неї. Наприклад, місто Нюкобінг з приблизно такою ж кількістю населення має розвинений туризм і курортну галузь, економіку, пов’язує, як і Долина , стратегічні транспортні вузли. Є чому повчитися в муніципалітету розвиненої країни, яка посідає дуже високі місця у низці рейтингів, зокрема якості життя, здоров’я, освіти, захисту громадських прав та свобод, конкурентоспроможності.
Довідково: Проєкт співпраці, за фінансування Данської програми добросусідства, складається з дев’яти громад у трьох регіонах України (Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька області) та триватиме до кінця 2023 року.
Протягом цього часу громади в рамках Мережі налагодять співпрацю з Гульборгсунном, обміняються досвідом щодо залучення громадян до прийняття рішень та побудови сприятливого для бізнесу середовища. Громади також напрацьовуватимуть ідеї для втілення спільних проєктів.
Окрім цього, ми разом з іншими учасники Мережі партнерства матимемо можливість протягом 2021-2023 років взяти участь в низці заходів, зокрема:
• навчальних онлайн тренінгах з тематик «Місцева демократія та залучення громадян до прийняття спільних рішень», «Співпраця громади та бізнесу», «Міжмуніципальне співробітництво» та інших;
• онлайн навчальних візитах до українських громадах з кращими практиками;
• навчальних візитах до Гульборгсунна (за умови зняття карантинних обмежень);
• регулярний обмін досвідом з іншими учасниками Мережі;
• налагодження співпраці з Гульборгсунном.
Новини
На Прикарпатті буде проведена пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин проти сказу
26.04.2024 12:26
На території Івано-Франківської області (відповідно до виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин) у травні 2024 року буде проведена…
Чергові рішення реалізації програми «Власна справа» та «Грант для ветеранів»
24.04.2024 00:06
За результатами шостого періоду подачі заяв на отримання мікрогрантів згідно програми «Власна справа» Івано-Франківська область знову у п’ятірці лідерів серед регіонів з найбільшою кількістю…
Послуги служби зайнятості для внутрішньо переміщених осіб
24.04.2024 00:04
Зважаючи на усі труднощі та виклики сьогодення, працівники обласної служби зайнятості здійснюють постійний супровід внутрішньо переміщених громадян з метою сприяння їхній зайнятості та швидкій…