Мости партнерства та співпраці

17 листопада 2021 року відбулася перша онлайн -зустріч між Долинським та Шяуляйським муніципалітетами. Очільники громад Іван Дирів та Антанас Безарас зустрілися, щоб представити свої муніципалітети та обговорити напрямки подальшої співпраці.

Шяуляйський район розташований у північно-західній частині Литви. Територія району поділена на 11 староств. Регіон цікавий своєю історією, культурою, історичними пам’ятками та природними ландшафтами. Сільське господарство є ключовим сектором економіки громади. Муніципалітет успішно реалізує інноваційні проєкти у сфері цифровізації, соціальних послуг, навколишнього середовища та інших.

Сфери співпраці

Під час зустрічі була обговорена можлива співпраця між бізнесом двох громад, а також обмін передовими практиками з фінансового менеджменту, соціальної політики та послуг, молоді та культури, окрім того – розвитку туристичної інфраструктури та популяризації туризму. Також для Долинської громади цікавим є досвід реалізації якісних і актуальних економічних, соціальних, наукових, технологічних, екологічних, туристичних та інших проєктів в рамках транснаціонального співробітництва.

У спільних планах – продовження онлайнзустрічей, щоб деталізувати сферу співпраці та підготувати стажування в Литві представників Долинської громади навесні та влітку 2022 року.

Про проєкт «Мости довіри»

«Мости довіри» впроваджують Рада європейських муніципалітетів та регіонів та ПЛАТФОРМА та фінансуються програмою U-LEAD з Європою, багатогранною донорською діяльністю Європейського Союзу та його держав-членів Німеччини, Польщі, Швеції, Данія, Естонія та Словенія.

«Це була лише перша зустріч, але, як кажуть, «великі справи робляться серією маленьких речей, об’єднаних разом», – зазначає модератор, експерт з міжнародного партнерства «U-LEAD з Європою» Яна БРОВДІЙ.

Довідково:

Шяуляйський район розташований у північно-західній частині Литви. Територія району розділена на 11 староств. Регіон цікавий своєю історією, культурно-історичними та природними пам’ятками, ландшафтом. Єдиним містом у районі є Куршенай – столиця горщиків та старовинних ремесел. Тут знаходиться Центр етнічної культури та традиційних промислів, який популяризує традиційні ремесла, та на базі якого відбуваються тренінги, лекції, конференції, міжнародні та національні творчі табори.

Муніципалітет має сприятливі природні умови для виробництва органічної сільськогосподарської продукції та розвитку туризму. Муніципалітет надає підтримку для розвитку бізнесу та частково відшкодовує витрати, що включають маркетинг, підготовку бізнес-плану, участь у виставках, рекламу, розробку веб-сайтів, навчання тощо. Молоді сім’ї в Шяуляйському районі можуть отримати підтримку з фінансування житла.

Ключові сектори економіки: Оптова та роздрібна торгівля, сільське господарство, виробництво, ремонт автотранспортних засобів, послуги з транспортування.

Бажані напрямки співпраці з українською громадою: Адміністративні послуги, розвиток туристичної інфраструктури та просування туризму, охорона навколишнього середовища та управління відходами, діджиталізація, гендерна рівність.

Бажані характеристики партнера з України: Громади у західній частині України

Новини
❗Триває прийом громадян начальником та працівниками Долинського управління газового господарства в ЦНАПі
06.05.2024 10:35
На цей раз працівники Долинського УЕГГ будуть приймати мешканців с. Велика Тур'я в приміщенні старостату в середу, 08.05.2024 року з 13.00. год. до 16:00. год., де споживачі зможуть: …
Які шкідники та хвороби загрожуватимуть посівам та насадженням у травні – інформують спеціалісти Держпродспоживслужби Прикарпаття
03.05.2024 11:07
Агрокліматичні умови квітня вплинули на нестабільність показників фітосанітарної ситуації. Аномальне квітневе підвищення температури повітря сприяло активізації шкідливих організмів. Цього року…
Наша область знову у числі перших за результатами рішень щодо надання коштів мікрогранту
03.05.2024 11:05
За результатами сьомого періоду подачі заяв на отримання мікрогрантів згідно програми «Власна справа» (https://is.gd/xBaklo) Івано-Франківська область знову у п’ятірці лідерів серед регіонів з…