Проведіть захисні обприскування насаджень самшиту від самшитової вогнівки

Минулого року гусениці самшитової вогнівки завдали значної шкоди вічнозеленим насадженням.

Аномально тепла зима сприяла перезимівлі шкідника. Сьогодні спостерігається вихід гусениць вогнівки із зимуючих коконів та пошкодження кущів самшиту. З підвищенням температурного режиму і розвитком гусениць, шкідливість значно посилиться.

Ознаками заселення кущів гусеницями вогнівки є наявність павутини, на листках рослини з’являються скупчення шкурок від личинок, екскременти, на гілках, листках, найчастіше у скупченнях павутини наявна велика кількість гусениць. Продукти життєдіяльності гусениць нерідко наявні на землі під кущами.

Для недопущення інтенсивних пошкоджень вогнівкою, спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини рекомендують обстежити насадження самшиту та при виявленні гусениць першого покоління – провести захисні обприскування препаратами, які рекомендовані «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

Обробляти кущі слід ретельно, також і з внутрішнього боку, оскільки гусениці сховані у гущі листків і павутині. При цьому має бути потужний струмінь оприскувача, щоб препарат проникав у середину куща.

Забороняється застосування пестицидів для захисту зелених насаджень на територіях лікувально-профілактичних і дитячих установ, спортивних майданчиків, підприємств харчової промисловості, а також усередині густонаселених житлових кварталів.

При проведенні обробок у населених пунктах, необхідно дотримуватись вимог «Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» (ДСанПіН 8.81.2.001-98) та правил особистої гігієни.

Новини
Інформування про заходи профілактики отруєння бджіл
27.03.2024 22:17
Пропонуємо до перегляду презентаційні матеріали, що стосуються засобів профілактики отруєння бджіл: Презентація
ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА НАШИХ СПОРТСМЕНІВ - ДОДАТКОВИЙ СТИМУЛ ДО ПОКРАЩЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ
27.03.2024 18:03
Міський голова Іван ДИРІВ вручив сьогодні сертифікат на виплату стипендії спортсмену Едуарду СТРІЛЬЧУКУ. Згідно результатів Чемпіонату України (U23) з боротьби греко-римської він виборов ІІІ місце. …
🎓В ДОЛИНІ БУДЕ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД
27.03.2024 00:13
Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» планує відкрити у нашому місті наразі консультаційний пункт, а згодом – філію Університету. Сьогодні ми підписали Угоду…