Ви зобов’язані дотримуватися наступного:
- Приміщення повинні знаходитися в задовільному технічному і санітарно-гігієнічному стані.
- На підприємстві повинна бути холодна та гаряча протічна вода гарантованої якості ( при перебоях в поступленні води або її відсутності припиняти роботу і не приймати замовлень).
- Повинні бути в задовільному, робочому стані санвузли та каналізаційна система.
- Сировину отримувати при наявності супровідних документів (товаро-транспортних накладних, закупочного акту, або чеку з магазину та документів, що засвідчують її безпечність та якість)
- Дотримуватись технології та поточності приготування страв.
- З метою профілактики сальмонельозу чітко виконувати вимоги до зберігання реалізації курячих яєць з врахування правил їх миття та дезінфекції.
- Контролювати роботу холодильного обладнання із записом температурного режиму у відповідному журналі.
- Впорядковано зберігати сировину, продукцію та технологічний інвентар.
- Контролювати терміни реалізації продуктів.
- Промаркувати технологічний та прибиральний інвентар і використовувати за призначенням.
- В працівників повинні бути особові медичні книжки з відміткою своєчасного проходження медичного огляду. Кожен день перед початком зміни проводити огляд відкритих частин тіла на наявність гнійничкових захворювань. Дотримуватись правил особистої гігієни.
- Не допускати до приготування страв сторонніх осіб без пройденого медичного огляду.
- За якість заготовленої сировини і продукції замовником урочистості відповідність несе керівництво Вашого закладу.
- Суворо дотримуватися дезрежиму. Забезпечити підприємства достатньою кількістю дезінфікуючих та знежирюючи засобів, дозволених МОЗ України до використання.
- Регулярно проводити дезінсекцію та дератизацію (боротьбу з мухами , тараканами і гризунами). Своєчасно вивозити харчові та побутові відходи.
Виконання вищевказаних пунктів є обов’язкове для Вас – операторів ринку. За невикористання вимог чинного законодавства Ви несете відповідальність згідно ст. 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 1602 від 22.07.2014 р.