🎓В ДОЛИНІ БУДЕ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» планує відкрити у нашому місті наразі консультаційний пункт, а згодом – філію Університету.

✍️Сьогодні ми підписали Угоду про співпрацю між Університетом та Долинською міською радою, яка свідчить про спільну консолідацію наших ресурсів та потенціалу задля надання мешканцям нашої громади і всім бажаючим якісних освітніх послуг.

🤝На нараді з цього приводу від нашої громади були присутні директори навчальних закладів, представники управління освіти та Центру позашкільної освіти, а Університет представляли ректор та проректори.

Віталій КУРИЛО, перший проректор та голова вченої ради Університету розказав про історію становлення навчального закладу, а головне – про його проукраїнську позицію та відстоювання національних інтересів у вороже налаштованому на той час середовищі на Луганщині. Саме через таку позицію та небажання працювати на окупованій території, від початку вторгнення окупантів, з 2014 року, Університет та більш ніж 80 відсотків викладацького складу перемістились у Полтавську область (Полтава, Лубни, Миргород), а студенти продовжили навчання, використовуючи переваги дистанційної форми.

❗Зараз керівництво закладу впроваджує крім дистанційного виду навчання ще й цифрове, яке в Україні досі не використовувалось. Суть його полягає в тому, що здобувачі освіти можуть навчатись як онлайн, так і офлайн – залежно від ситуації в країні та конкретно у кожного студента. До речі, одним із учасників цього експериментального проєкту є фірма Microsoft. Саме такий вид навчання керівництво закладу пропонує згодом впровадити в Долині.

Олена КАРАМАН, ректор Університету, розповіла про переваги навчання саме в Луганському університеті, про форми навчання, в тому числі можливість навчатися як на очній, так і на заочній формі, використовуючи переваги дистанційного навчання на спеціальній освітній платформі. Безсумнівними перевагами саме цього навчального закладу є диплом міжнародного взірця, можливість підвищення кваліфікації для педагогів та держслужбовців, а також наявність бюджетних місць та навчання за рахунок ваучерів від Центрів зайнятості.

👉Це також можливість отримати освіту для військовослужбовців, які зараз знаходяться на захисті Батьківщини, але хочуть отримати якісну і потрібну у мирному житті освіту. А також, враховуючи нинішні реалії, дуже цінною буде можливість отримати освіту навіть перебуваючи за кордоном на час воєнного стану.

📢Всі ці переваги керівники Університету розповіли на зустрічі з долинянами та ВПО громади, відповіли на запитання та висловили сподівання, що така ініціатива знайде схвалення у громаді, а бажаючих здобути якісну вищу освіту буде більш ніж достатньо.

🔰Найближчим часом в Долині відкриється консультаційний пункт для консультацій, прийому документів, можливості проходження вступних іспитів за потреби та ін.

Новини
На Прикарпатті буде проведена пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин проти сказу
26.04.2024 12:26
На території Івано-Франківської області (відповідно до виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин) у травні 2024 року буде проведена…
Чергові рішення реалізації програми «Власна справа» та «Грант для ветеранів»
24.04.2024 00:06
За результатами шостого періоду подачі заяв на отримання мікрогрантів згідно програми «Власна справа» Івано-Франківська область знову у п’ятірці лідерів серед регіонів з найбільшою кількістю…
Послуги служби зайнятості для внутрішньо переміщених осіб
24.04.2024 00:04
Зважаючи на усі труднощі та виклики сьогодення, працівники обласної служби зайнятості здійснюють постійний супровід внутрішньо переміщених громадян з метою сприяння їхній зайнятості та швидкій…