В Україні триває загальнонаціональна наздоганяюча кампанія з вакцинації проти кору епідемічного паротиту та краснухи

Погіршення епідеміологічної ситуації із кором можливе з початком навчального року, коли в закритих приміщеннях зібралась велика кількість здобувачів освіти, серед яких є не вакциновані діти. Адже з 10-ти нещеплених, які були в контакті з хворим на кір, обов’язково 9 захворіє, а захворювання має тяжкий перебіг та численні ускладнення.

Щоб запобігти виникненню спалахів кору в організованих колективах спеціалістами відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Долинського відділу Калуського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ЦКПХ МОЗ» проводяться моніторингові візити в загальноосвітні навчальні та дошкільні заклади освіти Долинської міської ради. Метою даних візитів є вирішення проблемного питання - це допущення до навчального процесу дітей, які не отримали щеплення згідно віку, зокрема від кору, епідемічного паротиту та краснухи.

З керівниками закладів освіти, з педагогічним колективом та медичними працівниками проведено комунікаційну роботу з питань вакцинації дітей від даної інфекції, перевірено наявність форм первинної обліково-звітної документації про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду всіх дітей у закладі.

В ході моніторингових візитів керівникам закладів освіти надані рекомендації щодо недопущення спалахів кору в навчальних закладах, зокрема рекомендовано до відвідування закладів освіти допускати дітей за наявності медичної довідки та посилити санітарно-просвітницьку роботу з батьками, які відмовляються від проведення профілактичних щеплень своїм дітям.

Окрема роз'яснювальна робота проводилася працівниками з вихованцями закладів, які розповідали їм про небезпечний та швидкий кір.

Начальник Долинського відділу

ДУ «Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ» Юліана КОНИК

Новини
До уваги власників корів
18.10.2024 15:12
Міською радою розпочинається збір документів для отримання дотації фізичним особам, крім фізичних осіб-підприємців, за умови наявності та утримання у власності трьох і більше голів великої рогатої…
Бажаєте підвищити свій освітньо-кваліфікаційний рівень - отримайте ваучер на навчання
18.10.2024 10:55
Для людей, які бажають підвищити свій освітньо-кваліфікаційний рівень, пройти перепідготовку чи підвищити кваліфікацію, державна служба зайнятості пропонує ваучер на безоплатне навчання. За…
Засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Долинській міській раді
17.10.2024 15:10
Заступник міського голови Віктор ГРОМИШ провів засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії. Члени комісії обговорили ключові питання щодо зменшення популяції лисиць на території Долинської…