А відкриття – вже у грудні!

Модернізація «Центру первинної медичної допомоги» (ЦПМД) у Долині – вчасна і особливо потрібна в умовах пандемії.

Двері оновленого ЦПМД відкриються для пацієнтів у грудні. Оновлене після капітального ремонту приміщення Центру стане комфортним та більш функціональним.

Вже відремонтовано 430 квадратних метрів площі приміщення. На це витрачено 1 млн. 75 тис. грн..

Днями коридори та кабінети оснастять сучасними стильними меблями. Вже придбано та очікує встановлення високоякісне медичне обладнання вартістю понад 2 мільйони гривень. Це, зокрема, гематологічний, біохімічний аналізатори та аналізатор сечі виробництва італійської компанії MTD Diagnostics S.r.L. загальною вартістю 805 тис. 300 грн., а також апарат УЗД експертного класу американського виробника Philips вартістю 1 млн. 484 тис. 500 грн..

В цей час тривають закупівлі бінокулярних мікроскопів для лабораторії, витратних матеріалів для аналізаторів, меблів для Центру. А вже наступного року заплановані навчання і тренінги для лікарів та обмін досвідом з румунськими колегами.

«Все зроблено для того, щоб кожен з відвідувачів міг отримувати, а персонал надавати послуги у максимально зручних комфортних умовах», – зазначає міський голова Іван ДИРІВ.

Довідково:

Всі роботи та закупівля обладнання для цього важливого медичного об’єкту відбуваються за підтримки Долинської міської ради в рамках реалізації проєкту «Співпраця для покращення медичних послуг в Долині та Бая-Спріє» 2SOFT/4.1/162, CIMS, що виконується в рамках Спільної Операційної Програми Румунія-Україна 2014-2020.

Реалізацію проєкту фінансує Європейський Союз через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансуютья країни, які беруть участь у Програмі (www.roua.net).

Новини
Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя
09.05.2024 16:34
Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним. Мета проєкту — надати ветеранам платформу для обміну досвідом та ідеями, що допоможуть їм у реінтеграції до цивільного життя…
🔔 Запрошуємо всіх на захоплюючу історичну екскурсію старою частиною міста!
08.05.2024 10:48
Долучайтеся до нас у незабутню подорож в минуле, де Віктор МАРЧАК, наш досвідчений екскурсовод, розповість про таємниці, легенди та історію Долини Дата: 12 травня Час:…
Вічна шана всім, хто протистояв нацизму!
08.05.2024 10:26
Щороку 8 травня разом з усім цивілізованим світом ми вшановуємо кожного, хто захищав планету від нацизму в роки Другої світової війни. Від нацизму, з яким всі боролись, Україна потерпає і досі. Як…