Європейський тиждень громадського здоров’я

Європейський тиждень громадського здоров’я цього року триватиме з 22 по 26 травня та проходитиме під гаслом «Профілактика рятує життя!»

Основою процвітання нації є здоров’я дітей.

Сьогодні діти піддаються ризику впливу понад 15 тисяч шкідливих факторів навколишнього середовища. І найактуальніші серед них такі, як: забруднення повітря, неякісні харчові продукти, паразитарні та інфекційні збудники, неякісна вода.

Виявлено, що більшість харчових продуктів, призначених саме для дітей і підлітків, гірші і шкідливіші за їжу для дорослих. Це так звана «велика п’ятірка»: солодкі сухі сніданки, газовані напої, кондитерські вироби, чіпси, сирні палички і фаст-фуд. Наші діти їдять «порожні калорії», не отримуючи корисних речовин, вітамінів, макро - і мікроелементів. Шлунок насичується, але клітини залишаються «голодними». Давайте навчимося оцінювати харчування НЕ за обгорткою і красивою рекламою, а з точки зору повноцінного, якісного, будівельного матеріалу для здоров’я дитини.

Здорова нація – сильна держава. В Україні йде активна робота з формування громадського здоров’я. Головна роль у його формуванні відводиться сім’ї, бо сім’я – це основна ланка, де формуються корисні звички і відкидаються шкідливі.

Дитина бачить, сприймає і намагається наслідувати вироблені з роками у сім’ї звички, традиції, які переносяться нею в доросле життя. Якщо дорослі на власному прикладі навчать дітей з раннього віку цінувати, берегти і зміцнювати своє здоров’я, то безумовно в цьому випадку можна сподіватися, що майбутні покоління будуть здорові фізично і духовно.

Начальник Долинського відділу

Калуського районного відділу

ДУ «Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ» Юліана КОНИК

Новини
❗FPV-ДРОНИ ТА ПЛАНШЕТИ ДЛЯ НАШИХ ЗАХИСНИКІВ - НА БІЛЬШ НІЖ 2,7 МЛН ГРН!
28.03.2024 23:30
FPV-ДРОНИ ТА ПЛАНШЕТИ ДЛЯ НАШИХ ЗАХИСНИКІВ - НА БІЛЬШ НІЖ 2,7 МЛН ГРН! Ще одна партія допомоги нашим Воїнам від Долинської міської ради: - FPV дрони - 170 шт - квадрокоптерDJI Mavic 3 (PRO)…
ПЕРЕДАЛИ ПЛАНШЕТИ ДЛЯ ППО НАШОЇ ОБЛАСТІ 🌌✅
28.03.2024 23:27
20 планшетів для бійців, які служать у протиповітряній обороні та щоночі слідкують і боронять наше небо, передали сьогодні. Саме завдяки їхній роботі наші ночі тривожать тільки звуки сирен, а не…
Інформування про заходи профілактики отруєння бджіл
27.03.2024 22:17
Пропонуємо до перегляду презентаційні матеріали, що стосуються засобів профілактики отруєння бджіл: Презентація