Європейський тиждень громадського здоров’я

З 22 по 26 травня проходить Європейський тиждень громадського здоров’я.
Як зазначає Всесвітня організація охорони здоров’я, психічне здоров'я - це не тільки відсутність психічних розладів і форм інвалідності. Це - стан благополуччя, в якому людина реалізує свої здібності, може протистояти звичайним життєвим стресам, продуктивно працювати і робити внесок у спільноту. Психічне здоров'я є невід'ємною частиною і найважливішим компонентом здоров'я. Воно визначається рядом соціально-економічних, біологічних факторів та таких, що відносяться до навколишнього середовища.
Даючи рекомендації з подолання стресу під час пандемії коронавірусу, ВООЗ зазначає: відчувати смуток, стрес, страх у кризовий період – нормально. Полегшити стан може довірливе спілкування. Не слід забувати про здоровий спосіб життя.
Що стосується дітей, то вони можуть реагувати на стрес по-різному: наполегливо вимагати уваги дорослих, ставати надто жвавими, замкнутими, тривожними. Відповідати на подібні реакції необхідно позитивно: дізнайтеся, що турбує дитину, оточіть її любов'ю та увагою. За можливості, бажано не розлучати дітей з батьками та іншими членами сім'ї. Якщо ж це неможливо (наприклад, в разі госпіталізації), необхідно забезпечити регулярне спілкування дитини з сім'єю (наприклад, по телефону) і надати йому необхідну моральну підтримку.
Психічне здоров’я важливе для кожної особистості та є основою щасливого життя людини. Тож, дотримуйтеся інформаційної гігієни та режиму дня, не забувайте про фізичну активність та будьте здорові.

Начальник Долинського відділу

Калуського районного відділу

ДУ «Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ» Юліана КОНИК

Новини
ГОТУЄМОСЬ ДО ЗЙОМКИ НОВОГО ВИПУСКУ РУБРИКИ "ДІАЛОГ З ГРОМАДОЮ" 🗣
15.04.2024 11:26
Задавайте свої запитання у формі за посиланням: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfGLqNZuXWStc.../viewform
Про державну підтримку аграріїв Долинської громади!
12.04.2024 12:00
Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженим постановою Кабінету…
Участь міського голови у Лізі лідерів місцевого самоврядування
10.04.2024 22:18
Черговий блок навчання міського голови Долинської ТГ в рамках ЛІГИ ЛІДЕРІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ. "Пишаюся, що "U-LEAD з Європою» обрали саме мене представляти українське місцеве самоврядування…