Закладено фундамент дружби та співпраці

На території Долинщини упродовж двох днів з ознайомчим візитом перебуває делегація з Турецької Республіки: мер району Стамбула Бююкчекмедже Доктор Хасан Агкюн, директор департаменту міжнародного співробітництва Угур Сенер та представник турецького бізнесу в Україні Алі Алієв.
Зустріч між керівництвом муніципалітетів відбулася за сприяння та підтримки Генерального консула України в Стамбулі Олександра Гамана та Почесного консула Угорщини в м. Івано-Франківську та Івано-Франківській області Василя Вишиванюка.
В ході офіційної зустрічі український та турецький мери обговорили можливості майбутньої співпраці, представили основні аспекти привабливості регіонів, інвестиційний і туристичний потенціал.
Міський голова Іван Дирів підкреслив, що територіальна громада готова розвивати співпрацю в напрямку підтримки місцевих товаровиробників, можливостей їх виходу на турецькі ринки. Також влада Долини зацікавлена у партнерстві між муніципалітетами щодо розробки спільних грантових проєктів, розвитку туризму, культури та спорту, напрацювань у сфері місцевого самоврядування. Міський голова подякував усім за конструктивну і результативну розмову, яка засвідчила, що є чимало перспективних напрямів для подальшого співробітництва та дружнього діалогу, що дасть поштовх для реалізації низки спільних проєктів у майбутньому.
Цього ж дня Доктор Хасан Агкюн та члени турецької делегації ознайомились з історією традиційного промислу регіону, культурою бойків, етнографічними та сакральними колекціями під час екскурсії краєзнавчим музеєм «Бойківщина». Відео: https://www.youtube.com/watch?v=sEqQDiS4i9c
У Центрі туризму на базі музею гостям влаштували дегустацію крафтової продукції місцевих виробників – сирів від ФГ “Еко Карпати”, а голова Асоціації бджолярів Володимир Кіс особисто частував медом з власної пасіки.
В ході візиту представники турецької делегації також поспілкуватися з представниками бізнесу та дізнатися про потенціал нашого краю, наявні ресурси та роботу провідних підприємств.
Зокрема, гості відвідали ФГ «Еко-Карпати» та ТзОВ «Долина-Агро» і особисто познайомилися з керівниками цих підприємств Ігорем Небиловичем та Віктором Дитинком. Оглянувши фермерські господарства та лабораторію, в якій вирощують саджанці лохини, Доктор Хасан Агкюн відзначив, що приємно здивований і добре налагоджена робота заслуговує високої оцінки.
Плановим пунктом візиту стало також підприємство паливно-енергетичного комплексу – Долинський газопереробний завод, де операційний менеджер Богдан Депутат представив промисловий потенціал, а співробітники відкрили завісу процесів роботи.
На завершення гості відвідали Василіянський монастир УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві, який безсумнівно вразив історичними реліквіями католицької церкви та прекрасною панорамою.
Підсумовуючи візит, мер району Стамбула Бююкчекмедже подякував представникам Долинщини за теплий прийом і висловив переконання, що подальша співпраця матиме логічне продовження не тільки на папері, а всі напрямки партнерства вдасться реалізувати у практичній площині.
Новини
Єдина ветеранська лінія
01.05.2024 09:01
Це спеціальна телефонна лінія для надання консультацій та підтримки для ветеранів війни, членів їх сімей та родин загиблих Захисників та Захисниць України. Єдина ветеранська лінія, що розпочала…
На Прикарпатті буде проведена пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин проти сказу
26.04.2024 12:26
На території Івано-Франківської області (відповідно до виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин) у травні 2024 року буде проведена…
Чергові рішення реалізації програми «Власна справа» та «Грант для ветеранів»
24.04.2024 00:06
За результатами шостого періоду подачі заяв на отримання мікрогрантів згідно програми «Власна справа» Івано-Франківська область знову у п’ятірці лідерів серед регіонів з найбільшою кількістю…