За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, в місті Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.
За результатами аналізу вимірювань, природний радіаційний фон на Прикарпатті можна визнати радіаційно безпечним.
Показник потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання (радіаційний фон) на території міста Івано-Франківська станом на 07 квітня 2023 року становить 0,11 мкЗв/год. (при пороговому значенні 0,32 мкЗв/год.). За вказаний період радіаційний фон є таким, який не перевищує властивий для цієї території природний фон.
Крім того фахівцями Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби здійснюється лабораторний контроль радіологічних показників у харчових продуктах:
● на агропродовольчих ринках:
- овочі (середній вміст Cs – 28,73-31,73 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
- фрукти (середній вміст Cs – 49,82-53,73 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
- гриби сухі (середній вміст Cs – 379,3-483,23 Бк/кг (при нормі 2 500 Бк/кг)).
● на промисловому виробництві харчових продуктів:
- фіто-чай (середній вміст Cs – 6,09 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), St – 2,13 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг));
- плоди шипшини (середній вміст Cs – 3,54 Бк/кг (при нормі 2500 Бк/кг), St – 2,25 Бк/кг (при нормі 250 Бк/кг));
- соєвий продукт (середній вміст Cs – 2,80-7,19 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 5,0-8,18 Бк/кг (при нормі 30 Бк/кг));
- м'ясо птиці (середній вміст Cs – 2,43-3,59 Бк/кг (при нормі 400 Бк/кг), St – 3,20-3,38 Бк/кг (при нормі 40 Бк/кг));
- м'ясо свинини (середній вміст Cs – 2,45-3,2 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), St – 2,64-3,31 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- вода питна (середній вміст Cs – 0,8-1,66 Бк/кг (при нормі 2 Бк/кг), St – 1,0-1,20 Бк/кг (при нормі 2 Бк/кг));
- м'ясо яловичини (середній вміст Cs – 2,44-6,09 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), St – 3,25-3,81 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг)).