Рух-це життя! Живи активно

Все наше життя складається з руху. Чим більше ми рухаємося, тим краще для нашого здоров’я. Більшість з нас більшу частину дня проводить в сидячому положенні - за робочим столом, в громадському транспорті або за кермом свого автомобіля, вдома біля телевізора або комп'ютера.

І якщо раніше, до появи транспортних засобів, дотримуватися цей мінімум було легко, то сьогодні ми все частіше віддаємо перевагу зручним м'яким кріслам наших автомобілів. Однак розплачуватися за зручність доводиться своїм здоров'ям: незадіяні м'язи з часом старіють, нерозтрачені калорії перетворюються на надлишки жиру, серцевий м'яз дає збій, з'являється задишка, що призводить до ще меншої кількості рухів - таким чином коло замикається. Щоб цього не сталося потрібно постійно, щодня, багато рухатися. Зробити добову норму кроків не так вже й складно: просто замість поїздки на транспорті пройдіться пішки до офісу, або просто вийдіть на 1-2 зупинки раніше і прогуляйтеся, замість ліфта - пішки на свій поверх, і т.д. Проявляйте винахідливість. А щоб ще краще мотивувати себе до руху - ведіть статистику, підраховуйте кількість пройдених кроків за допомогою простого, але дуже корисного гаджета – крокомір.

Цікаві дослідження доводять, що шанси почати вести здоровий спосіб життя зростають зі збільшенням уваги, яку ви приділяєте особистій статистиці. Дл прикладу, якщо ви будете зважуватися кожен день, то швидше скинете зайві кілограми або, якщо ви будете заміряти кількість випитої рідини, то швидше доведете необхідну норму до потрібного рівня (1,5-2 л на день) або, якщо ви будете вести щоденник харчування, то станете їсти менше жирного. І так у всьому. В Америці навіть існує рух «Оціни себе», прихильники якого заміряють все: від енерговитрат до рівня селену в крові. І це якнайкраще допомагає їм домагатися успіхів на шляху до здорового способу життя.

Крокоміри бувають: механічні, електронно-механічні та електронні. Тут кожен вибирає для себе в залежності від цілей і стану здоров'я. Також для зручності всі крокоміри мають пристрої для закріплення на тілі, одязі або на поясному ремені.

Пам'ятаєте, який би тип крокоміра ви не вибрали, з ним ви однозначно почнете більше ходити, він відмінно стимулює активність і здоровий спосіб життя. Просто почніть і ви зрозумієте, що з крокоміром стали не просто більше ходити, а й зовсім по-іншому ставитися до руху.

Вперед до нових вершин і досягнень!

Здорового дня!

Начальник Долинського відділу

Калуського районного відділу

ДУ «Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ» Юліана КОНИК

Новини
На Прикарпатті буде проведена пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин проти сказу
26.04.2024 12:26
На території Івано-Франківської області (відповідно до виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин) у травні 2024 року буде проведена…
Чергові рішення реалізації програми «Власна справа» та «Грант для ветеранів»
24.04.2024 00:06
За результатами шостого періоду подачі заяв на отримання мікрогрантів згідно програми «Власна справа» Івано-Франківська область знову у п’ятірці лідерів серед регіонів з найбільшою кількістю…
Послуги служби зайнятості для внутрішньо переміщених осіб
24.04.2024 00:04
Зважаючи на усі труднощі та виклики сьогодення, працівники обласної служби зайнятості здійснюють постійний супровід внутрішньо переміщених громадян з метою сприяння їхній зайнятості та швидкій…