Про внесення змін до Регламенту Долинської міської ради

Про внесення змін до Регламенту Долинської міської ради


Долинська міська рада
Калуського району Івано-Франківської області
восьме скликання
(сорок сьома сесія)

РІШЕННЯ

Від 17.07.2024 № 2732-47/2024
м. Долина

Про внесення змін до Регламенту
Долинської міської ради

Керуючись Законом України «Про внесення змін до Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування», міська рада

В И Р І Ш И Л А:

1. Внести наступні зміни до Регламенту Долинської міської ради восьмого скликання, затвердженого рішенням міської ради від 28.12.2020 № 47-2/2020 зі змінами:

1.1. Частину 12 статті 8 «Загальні положення» викласти в такій редакції:

«12. Для підвищення рівня прозорості та відкритості здійснюється веб-трансляція пленарних засідань сесій шляхом візуального зображення і звукового відтворення в режимі реального часу на офіційному веб-сайті Долинської міської ради (http:// https://rada-dolyna.gov.ua).

У випадку проведення пленарного засідання Долинської міської ради у закритому режимі (коли розглядаються питання, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації") веб-трансляція не проводиться.

Пленарне засідання ради підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис пленарного засідання ради оприлюднюється в частині, що транслюється відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та цього Регламенту, невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному веб-сайті ради чи в інший спосіб із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису.».

{Абзац 3 частини 12 статті 8 (в частині здійснення відеофіксації, зберігання та оприлюднення відеозаписів) набирає чинності 14.08.2024}.

1.2. Статтю 8 доповнити частиною 19 такого змісту:

«19. Під час сесії ради депутати, посадові особи місцевого самоврядування, інші доповідачі зобов’язані використовувати державну мову відповідно до вимог Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".».

1.3. Статтю 70 викласти в такій редакції:

«Стаття 70. Засідання постійної комісії скликається в міру необхідності і є повноважним, якщо в ньому бере участь більше половини депутатів від загального складу комісії.

Засідання постійної комісії транслюється в мережі Інтернет у режимі реального часу та підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням та оприлюдненням відеозапису засідання на умовах і в порядку, визначених частиною вісімнадцятою статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».».

{Абзац другий статті 70 (в частині здійснення відеофіксації, зберігання та оприлюднення відеозаписів) набирає чинності 14.08.2024, (в частині проведення трансляцій) набирає чинності через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні}.

1.4. Частину 1 статті 71 викласти в такій редакції:

«1. За результатами вивчення і розгляду питань постійні комісії готують висновки і рекомендації. Висновки і рекомендації постійної комісії приймаються відкритим поіменним голосуванням більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії, а в разі його відсутності - заступником голови або секретарем комісії. Протоколи засідань комісії, в яких зазначаються результати поіменного голосування, підписуються головою і секретарем комісії. Проекти порядку денного засідань постійної комісії ради, висновки і рекомендації постійної комісії, протоколи її засідань є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації".

Проекти порядку денного засідань постійної комісії ради, оприлюднюються не пізніше, як за день до засідання комісії, а у випадку проведення позачергового засідання комісії до його проведення.».

Секретар міської ради Віктор ГОШИЛИК

Документ опубліковано 24 липня 2024
Індекс документа
2732-47/2024
Дата прийняття
17 липня 2024
Детальніше