ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, очікуваної вартості предмета закупівлі

27.09.2024

(оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:

Долинська міська рада (надалі іменується "Замовник") в особі міського голови Диріва Івана Ярославовича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Виготовлення проектної документації з проходженням експертизи по об’єкті «Будівництво гібридної сонячної електростанції для власного споживання на будівлі Центру здоров'я дитини КНП "Долинська багатопрофільна лікарня" Долинської міської ради по вул. Антоновича, 23 в м. Долина, Калуського району, Івано-Франківської області» за ДК 021:2015: 71320000-7 - Послуги з інженерного проектування. на 2024 рік.

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Відкриті торги з особливостями UA-2024-09-27-001256-a

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 154 032 грн. з ПДВ.

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі розраховано відповідно до Наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 із змінами «Про затвердження Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» та Настанови з визначення вартості проектних, науково-проектних, вишукувальних робіт та експертизи проектної документації на будівництво, а саме на підставі збору цін на проєктні роботи, аналізу вартості робіт на аналогічні обсяги та за калькуляційним методом.

Розмір бюджетного призначення: відповідно до річної потреби. Закупівля проводиться за кошти благодійної допомоги виділеної ПАТ “Укрнафта” відповідно до рішення засідання комісії з надання благодійної допомоги ПАТ «Укрнафта» від 24 липня 2024 року «Про надання безоплатної (благодійної) допомоги Долинській міській раді Калуського району Івано-Франківської області у вигляді коштів для встановлення сонячних електростанцій на будівлях дитячої лікарні та дитячого садочку «Золота рибка». В даній громаді ПАТ «Укрнафта» здійснює свою операційну діяльність». На вимогу благодійника даний вид робіт закупляється по процедурі відкриті торги з особливостями.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

З метою підвищення стійкості системи енергозабезпечення об'єктів критичної інфраструктури Долинської територіальної громади, пом'якшення негативного впливу на найбільш незахищені верстви населення громади завдяки зменшенню відключень електроенергії, необхідно виконати заходи для придбання та встановлення сонячних електростанцій на будівлю дитячої лікарні (повна назва - Центр здоров'я дитини КНП "Долинська багатопрофільна лікарня" Долинської міської ради) що знаходиться по вул. Антоновича, 23 в м. Долина, Калуського району, Івано-Франківської області.

Технічна специфікація:

  1. Виконавець зобов’язаний виконати роботи відповідно до вихідних даних та завдання на проектування щодо виконання робіт з розробки проектної документації за об’єктом: «Будівництво гібридної сонячної електростанції для власного споживання на будівлі Центру здоров'я дитини КНП "Долинська багатопрофільна лікарня" Долинської міської ради по вул. Антоновича, 23 в м. Долина, Калуського району, Івано-Франківської області» з дотриманням затверджених норм і правил.
  2. Строк виконання робіт: до 25.11.2024 року з правом дострокового виконання за погодженням із Замовником.
  3. Характеристика об’єкта - Технічний паспорт будівлі додається.
  4. Місце виконання робіт по об’єкту: вул. Антоновича, 23 в м. Долина, Калуського району, Івано-Франківської області.
  5. Виконавець зобов’язаний розробити проектну документацію стадії РП відповідно до ДБН та інших нормативних документів щодо проектування та будівництва.
  6. Учасник (після підписання Договору - Виконавець) включає вартість експертизи проектної документації при розрахунку вартості пропозиції.
  7. Виконавець укладає договір з експертною організацією, яка відповідає критеріям, визначеним центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері будівництва.
  8. Для проходження експертизи Проєкту, в порядку визначеному статтею 31 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Порядку затвердження проєктів будівництва і проведення їх експертизи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 року №560, надає Проєкт для проходження експертизи, оформлений відповідно до вимог державних стандартів, у паперовому та електронному вигляді.
  9. Результатом виконання повного обсягу робіт щодо закупівлі є надання Виконавцем Замовнику Робочого проекту та Експертного звіту (позитивного).
  10. Обсяги проектних робіт:
  • Передпроєктні роботи. Розробка та узгодження із замовником технічного завдання на виконання проектних робіт щодо спорудження дахової сонячної електростанції для об’єкту. В свою чергу на цьому етапі узгоджується склад та параметри основного обладнання станції, а також основні завдання проекту стосовно забезпечення потреб в енергії об’єкту, з урахуванням існуючої дозвільної потужності.
  • Проектні роботи. Розробка проектної документації для спорудження дахової сонячної електростанції з проходженням обов’язкової експертизи кошторисної частини проекту, відповідно до вимог діючого законодавства України. Клас наслідків підтверджується розрахунком на стадії виконання проектних робіт.

В частині підготовки вихідних даних для виконання проектних робіт забезпечити виконання технічного звіту обстеження дахової покрівлі з визначенням допустимого додаткового навантаження від обладнання сонячної електростанції (сонячні панелі, монтажні конструкції), а також технічного звіту з перевірки електричних параметрів контуру заземлення (у разі відсутності таких даних у замовника), при необхідності – із залученням спеціалізованих організацій/підрядників.